open-navfaktor-logo
search
Ispovijest Brazilca
Pljunuo sam Duška Bajevića, a onda stao i rekao: Brate, mrtvi smo...
Giovani, bivši fudbaler Olympiakosa i Barcelone, otkrio je zanimljivu anedgotu sa Duškom Bajevićem iz dana dok je boravio u Grčkoj.
17.06.2020. u 23:00
get url
text

U pitanju je slučaj od prije 15 godina, kada je greškom pljunuo proslavljenog trenera i aktuelnog selektora BiH, piše B92.

U knjizi "Giovani - legenda - moja autobiografija" koja je nedavno objavljena, Brazilac je napisao sljedeće:

- Bila je to moja greška. Iako nenamjerna, ali moja. Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Palerma u Italiji i otišli smo u šetnju prije jednog obroka. U ustima sam "vrtio" dva slatkiša i tako sam se igrao. Dok smo se spuštali stepenicama, pomislio sam "šta bi se dogodilo kada bih jedan slatkiš pljunuo na glavu saigrača koji je nekoliko metara ispod bezbrižno prolazio? - napisao je Giovani, a prenosi B92:

- Holom hotela odjekivao je smijeh igrača, svi su bili spremni za šalu. Pošto sam se umorio od zanimanja tim slatkišima, pljunuo sam ih. I oni su pali nekome na glavu... Na Bajevićevu glavu!

Naravno, temperamentni Princ sa Neretve je pobjesnio.

- Okrenuo se i vikao - ko je to uradio?! Podigao je pogled i vidio Neryja Castilla, a ne mene. "Brate, mrtvi smo", rekao sam Neryju, koji mi je tada bio cimer - napisao je Giovani.

Bajević nije odustajao, već je krenuo po sobama da istraži situaciju.

- Castillo mu je otvorio, a Bajević ga je pitao: "Reci mi, da li si ti?". Htio je da od njega izvuče odgovor, ali je Nery odgovorio odrično. I ja sam isto poricao, a to ga je naljutilo. Lagao sam, ne zato što sam ga se plašio, već zato što nisam htio da preuzmem odgovornost. Uvijek sam to radio, kroz čitav život i nisam postao drugačiji sa 32 godine.

Prosto, to je bila moja posljednja sezona u klubu i znao sam da će, ako priznam, on to reći novinarima i onda će naći najbolji način da me skloni iz ekipe. Pobrinuo sam se da sakrijem sve tragove da sam ja to uradio - opisao je Giovani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.