open-navfaktor-logo
search
Predali ga Tužilaštvu
Po puštanju iz KCUS-a: FUP uhapsio muškarca kojeg je prije dva mjeseca ranio policajac u NLB banci
Pripadnici Federalne uprave policije jučer su uhapsili 47-godišnjeg Muhameda Selimovića kojeg je ranio policajac MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je makazama napao uposlenike NLB banke u Sarajevu.
18.02.2021. u 15:55
get url
text

Kako je saopćio FUP, on je uhapšen na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a sumnjiči se za krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, ugrožavanje sigurnosti.

Uhapšen je neposredno nakon što je otpušten sa liječenja u KCUS-u, gdje se oporavljao od ranjavanja.

Selimović se sumnjiči da je 18. decembra prošle godine, nakon što je oko 14.30 sati ušao u poslovnicu NLB Banke u Sarajevu, od uposlenica banke zatražio određenu bankarsku uslugu koju nije mogao dobiti iz razloga što nije imao potrebnu dokumentaciju.

Nezadovoljan zbog toga, uzeo je makaze sa stola uposlenice banke, uputivši potom ozbiljne prijetnje da će napasti zaštitare i službenu osobu, a zatim agresivno s makazama u rukama nasrnuo na zaštitara i policajca.

- S obzirom na da se u trenutku napada u poslovnici NLB Banke nalazio veći broj osoba (zaštitari, uposlenici banke, klijenti) ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo prisutnih osoba, osumnjičeni je izazvao uznemirenje prisutnih građana - naveli su iz FUP-a.

Nakon krim-obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, on je u zakonskom roku predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Protiv njega je FUP ranije podnio izvještaj Tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.