open-navfaktor-logo
search
Olimpijska ljepotica
Po uzoru na svjetske skijaške centre: Otvara se bar na Bjelašnici na 1.900 metara nadmorske visine
Olimpijska ljepotica Bjelašnica će uskoro po uzoru na velike svjetske skijaške centre dobiti bar koji se nalazi ispod vrha planine.
09.12.2022. u 07:56
get url
text

Naime, s početkom skijaške sezone bit će otvoren bar Crni vrh, u kojem će uz tople i hladne napitke moći predahnuti oko 90 osoba.

Ovaj ugostiteljski objekat tako će postati jedinstven u BiH jer se nalazi na najvećoj nadmorskoj visini. Olimpijski bar na Jahorini nalazi se na 1.850 metara, dok je Crni vrh smješten na 1.900 metara visine. Vlasnici novog objekta su bračni par Elica i Eldin Dautović, koji na Bjelašnici imaju i Planinsku kuću.

- Drago nam je što će i Bjelašnica na 1.900 metara konačno dobiti objekat kakav zaslužuje olimpijska ljepotica. Objekat se nalazi odmah na izlazu iz šestosjeda, a sada radimo na sitnicama da bi sve bilo gotovo do otvaranja skijaške sezone koju svi željno očekujemo. Pored bogate ponude pića, naši gosti moći će uživati i u sendvičima i različitim platama. Crni vrh će biti najviše mjesto u kojem će se u Bosni i Hercegovini moći popiti kafa.

Za naše posjetioce u narednom periodu pripremit ćemo zanimljive događaje i gostovanja DJ-eva – kaže Elica Dautović, kćerka poznatog sarajevskog ugostitelja Sutka Kapića Lea koji je preminuo u augustu prošle godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.