open-navfaktor-logo
search
Dobro poznat policiji
Pobjegao nakon što je usmrtio pješaka: Naser Palislamović predat Tužilaštvu KS
Naser Palislamović, koji je osumnjičen da je sinoć kod Mostarskog raskršća u Sarajevu usmrtio pješaka, danas popodne predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.
11.10.2020. u 16:13
get url
text

- Vozač koji je sinoć usmrtio pješaka, predat je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS. Bit će zadržan 24 sata i nakon što ga u tom zakonskom roku ispita postupajući tužilac, odlučit će o daljnjim mjerama. Osumnjičen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi - rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva KS.

Podsjećamo, Palislamović se udaljio s mjesta nesreće, ali je ubrzo uhapšen. Na vozilu su bile postavljene različite registarske tablice, a vozilo je u Binježevu prethodno zaustavljala policija zbog prekoračenja brzine.

Palislamović je odranije poznat istražnim organima. Optužen i za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu, 27. juna 2010. godine, kada je poginuo policajac Tarik Ljubuškić. Prvostepenom presudom je oslobođen da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu.

Bio je osuđivan za veći broj krivičnih djela, za teške krađe, falsifikovanje, nasilje u porodici te ugrožavanje sigurnosti.

Policija je Palislamovića uhapsila i u augustu u Istočnom Sarajevu kada je također vozio automobil sa dvije različite tablice, koje su prethodno ukradene sa vozila.

{$galerijaFotografija}

Naser Palislamović, 11.10.2020
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.