open-navfaktor-logo
search
Kriza
Pobuna u Londonu: Navijači Arsenala "prozvali" vlasnika Stana Kroenkea
U pismu, koje potpisuje 14 udruženja navijača londonskg kluba, navodi se da navijači nisu nikada više bili marginalizirani te pozivaju na veću transparentnost uprave
15.07.2019. u 15:23
get url
text

Navijači Arsenala uputili su zajedničko pismo vlasniku kluba Stanu Kroenkeu, u kojem mu poručuju da okonča svoju "pasivnu" vladavinu i ojača engleski klub koji već godinama ne ostvaruje uspjehe, prenosi Anadolu Agency (AA). 

U pismu, koje potpisuje 14 udruženja navijača londonskg kluba, navodi se da navijači nisu nikada više bili marginalizirani te pozivaju na veću transparentnost uprave.

- Arsenal je na raskršću. Stvari se moraju promijeniti. Ono što svi mi kao potpisnici ove izjave želimo vidjeti je smislena akcija Stana Kroenkea kako bismo oživjeli naš fudbalski klub - poručili su navijači. 

Navijači su također ukazali i na nedostatak ambicije vlasnika. Podsjetili su da klub već 15 godina nije osvojio domaće prvenstvo te da se već treću godinu zaredom ne takmiči u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi prvaka. 

- Kada je Stan Kroenke počeo kupovati dionice, klub je igrao svoje prvo finale u Ligi prvaka. Dvanaest godina kasnije, Arsenal tri puta zaredom igra u Evropskoj ligi - piše u pismu navijača. 

U pismu su se također osvrnuli i na "nedostatak strategije" kada su u pitanju transferi, ali i na lošu atmosferu koja vlada na tribinama Emirates stadiona. 

- Stadion Emirates tokom utakmica zna biti bezdušno mjesto. Atmosfera je loša i na hiljade praznih stolica bude gotovo tokom svake utakmice - poručuju navijači londonskog kluba.

Na kraju poručuju da im je kao navijačima izuzetno stalo do uspjeha i da bi od kluba željeli vidjeti isto.

Topnici su prošle sezone ponovo razočarali svoje navijače i završili na petom mjestu te tako ostali bez Lige prvaka za narednu sezonu.

Kao jedan od najuspješnijih englesih klubova, osvojili su 13 titula u prvenstvu, 11 FA kupova, ali nikad nisu postali evropski prvaci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.