open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Počela rekonstrukcija ulice Muhameda Hadžijahića
Mole se stanari ulice Muhameda Hadžijahića koji još nisu uklonili svoja parkirana vozila da to učine u što prije da radovi mogu biti nastavljeni
01.10.2019. u 14:43
get url
text
Ulica Muhameda Hadžijahića

Uklanjanjem oštećenog sloja asfalta danas je počela rekonstrukcija ulice Muhameda Hadžijahića na Koševskom Brdu od raskrsnice sa ulicom Nusreta Šišića Dede u dužini od oko 200 metara, a ovaj projekat iz svog budžeta finansira sarajevska Općina Centar. 

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, te sa predstavnicima građevinske firme koja izvodi radove, obišao ovo gradilište. 

Kako je planirano, nakon uklanjanja oštećenog starog asfalta bit će urađena nivelacija postojećih šibera za vodu i šahtova za odvod, te popravka oštećenih ivičnjaka, nakon čega slijedi postavljanje završnog sloja asfalta. Predstavnici Mjesne zajednice "Koševsko Brdo" će obavijestiti stanare ove ulice koji još nisu uklonili svoja parkirana vozila da to učine u što kraćem vremenskom roku da radovi mogu biti nastavljeni. Drugi dio ove saobraćajnice je u dobrom stanju i sada nema potrebe za njenom obnovom, s obzirom da je Općina Centar tokom proteklih godina ulagala u obnovu ove saobraćajnice, pa je sada planirana obnova i postavljanje novog asfalta samo na navedenom dijelu ulice Muhameda Hadžijahića, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.