open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Počela sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH
26.11.2019. u 12:29
get url
text

Na Sjednici Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja je počela u Sarajevu, predviđeno je razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Tegeltija je stigao na sjednicu Komisije i odgovarat će na pitanja koja mu budu postavljali članovi Komisije.

Predsjedništvo BiH je na sjednici 19. novembra donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

Kako je propisano u njenim nadležnostima, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH razmatra informacije koje su, u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH, dužni dostaviti kandidati imenovani na dužnost predsjedavajućeg i članova Vijeća ministara BiH.

Ta komisija, po potrebi, postavlja pitanja imenovanim kandidatima u vezi s dostavljenim informacijama i u pogledu njihove podobnosti za obavljanje dužnosti na koje su imenovani.

Na osnovu dostavljenih informacija i, kada je potrebno, nakon obavljenih razgovora s kandidatima, Komisija odlučuje o tome da li preporučuje Domu potvrdu izbora kandidata.

Preporuka Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nije obavezujuća za Dom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.