open-navfaktor-logo
search
Mostar
Počela sjednica Vlade FBiH
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upoznat će članove Vlade o aktivnostima na prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u FBiH i izgradnji TE Banovići, blok 1-350 MW
10.10.2019. u 11:27
get url
text

Vlada Federacije BiH će se, na današnjoj sjednici koja je počela u Mostaru, izjasniti o davanju saglasnosti na Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina.

Kako je saopćeno iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, u ovom dokumentu je, uz ostalo, navedeno da će oba bh. entiteta poduzeti odlučne korake za smanjenje poreznog opterećenja rada, kako bi potaknuli konkurentnosti i omogućili dodatno povećanje plaća. U slučaju FBiH, bit će manjena ukupna stopa doprinosa. FBiH će redovno ažurirati svoj registar taksi i naknada te poduzeti prve korake ka njihovom smanjenju.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije upoznat će članove Vlade o aktivnostima na prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u FBiH i izgradnji TE Banovići, blok 1-350 MW.

Na dnevnom redu je i inicijativa da Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH bude preloženo oslobađanje JP Željeznice Federacije BiH od plaćanja putarine za dizel goriva koja se koriste za pogon šinskih vozila u 2020. godini, u količini od 2.882.065,80 litara.

Federalna vlada će se izjasniti i o davanju saglasnosti na izmjene Statuta Veterinarske komore Federacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.