Dvadesetjednogodišnja Sunita Hindić se pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao Elis Sultanić, a u kojem su Tatjana Mijatović i Milena Perić izjasnila se da razumije optužnicu, piše Bljesak.

Tužiteljica Tanja Marčinko, prema optužnici Tužilaštva HNK, navela je da je optužena 4. oktobra prošle godine, oko sedam sati ujutro ušla u sobu broj 101, "Ville Ivanković" u kojoj se nalazio Nino Ivanković, te nakon svađe, ispalila hitac u njegovom pravcu, nakon čega je Ivanković iskrvario i podlegao na mjestu događaja.

Optužena Sunita Hindić, te Nino Ivanković bili su u burnoj ljubavnoj vezi. Prije samog ubistva s društvom su se provodili uživajući alkohol i kokain, a u jednom trenutku došlo je do svađe između njih dvoje nakon čega je ona napustila objekat te se uputila u pravcu mostarskog naselja "Ilići" gdje je bila privremeno nastanjena, navodi se u optužnici.

Tužiteljica Marčinko navela je kako se optužena Sunita putem dopisivala s ubijenim Ivankovićem gdje su razmjenjivali SMS poruke poput "Ološu, mrzim te", da bi potom odlučila vratiti se u motel.

Tužilaštvo je za ovaj slučaj najavilo 22 svjedoka među kojima su i gosti koji su se netom nakon ubistva zatekli na mjestu događaja, ali i policjaci iz Bugojna, gdje se skrivala, te vještaci MUP-a HNK-a i Federalne uprave policije.

Bit će saslušano 12 vještaka te priloženo preko stotinu materijalnih dokaza, a odbrana će svoje dokaze iznijeti nakon tužilaštva.

Braniteljica optužene Nada Dalipagić u uvodnim riječima kazala je da navodi koje je iznijela tužiteljica Marčinko ne odgovaraju istini, jer se ne radi o ubistvu s umišljajem već o nesretnom slučaju zbog kojeg njena branjenica duboko pati, ali i da je ubistvo počinjeno iz apsolutne blizine, a ne iz neposredne kao što se navodi u optužnici, što će nastojati dokazati izvještajima stručnjaka.