open-navfaktor-logo
search
Upaljene svijeće
Počeo "Advent u Mostaru": Gradonačelnik Kordić poslao poruku mira, ljubavi i tolerancije
Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u nedjelju navečer svečano je otvorena manifestacija "Advent u Mostaru".
28.11.2021. u 20:59
get url
text

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić naglasio je kako se paljenjem adventskih svijeća šalju poruke - ljubavi, mira, nade i vjere te radosti što je, kako kaže, upravo ono što nam svima treba u ovom periodu kako zbog svjetske krize uzrokovane pandemijom COVID -19 tako i krize unutar naše države.

- Znate da su ovih dana dosta turbulentna događanja i na političkoj sceni u BiH, tako da mislim da bismo svi zajedno trebali poslati poruku mira, ljubavi, tolerancije, dijaloga i svega onog što je pozitivno - kazao je gradonačelnik.

Izrazio je nadu da će svi građani u finoj atmosferi provesti decembar, malo se proveseliti, zabaviti te dočekati 2022. godinu koja će pred Gradskom upravom Grada Mostara, navodi, biti jedna od najizazovnijih.

- Ja sam optimističan, čekamo 2022. godinu i nadam se da će nam ona biti puno uspješnija – naglasio je Kordić, zahvalivši svima iz organizacijskog odbora koji su radili na manifestaciji "Advent u Mostaru".

Od iduće sedmice mostarski Advent otvara gastro kutak s najrazličitijim delicijama, mirisima cimeta i klinčića, a otvaranjem klizališta započet će i bajka u parku Zrinjevac.

Advent u Mostaru zasjat će punim sjajem polovinom decembra s desecima hiljada lampica u Gradskom parku i na Šetalištu te uz zanimljiv program, svakodnevne koncerte, nastupe plesača, glumaca, mađioničara i drugo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.