open-navfaktor-logo
search
Status stranih sudija
Počeo sastanak delegacija SNSD-a i HDZ-a: Hoće li Čović slijediti Dodikove blokade?
Sastanak delegacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine počeo je u zgradi institucija entiteta RS u Istočnom Sarajevu.
13.02.2020. u 14:37
get url
text

VEZANI TEKST - Stranke iz RS-a donijele odluku: Obustavljaju rad na nivou BiH dok se ne uklone strane sudije iz Ustavnog suda BiH

Delegacije stranaka predvode njihovi predsjednici Milorad Dodik i Dragan Čović, a nakon sastanka je planirano obraćanje medijima.

Pretpostavlja se da će tema sastanka biti status stranih sudija u Ustavnom sudu BiH, odnosno donošenje zakona o Ustavnom sudu koji bi podrazumijevao odlazak stranih sudija iz te institucije.

U srijedu je, podsjetit ćemo, u Banjoj Luci održan sastanak, na kojem je usvojen zaključak kojim zvaničnici iz entiteta RS obustavljaju svoj rad u odlučivanju u institucijama države BiH dok se ne usvoji traženo zakonsko rješenje.

U HDZ-u, sudeći prema ranijim izjavama zvaničnika te stranke, dijele stav kolega iz SNSD-a po pitanju statusa stranih sudija u Ustavnom sudu BiH. Oni su, poručio je danas Čović, trebali davno otići iz BiH.

{$galerijaFotografija}

Sastanak Dodik-Čović, 13.02.2020
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.