open-navfaktor-logo
search
Muzika
Počinje XX2. Jazz Fest: Treća i posljednja godina projekta "John Zorn in Sarajevo"
Ove godine Jazz Fest će u okviru završnog dijela trilogije pod nazivom "S onu stranu dobra i zla", na 16 koncerata predstaviti neke od najboljih muzičara njujorške scene u izvedbi repertoara Johna Zorna
02.11.2018. u 09:04
get url
text

Na sceni Doma policije solo koncertom Johna Zorna večeras u 20 sati biće otvoren XX2. novembarski praznik muzike u Sarajevu. Ovo je treća i posljednja godina projekta “John Zorn in Sarajevo“, izuzetne saradnje sarajevskog festivala i jednog od najplodnijih i najvažnijih savremenih kompozitora, saopštili su organizator festivala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ove godine Jazz Fest će u okviru završnog dijela trilogije pod nazivom “S onu stranu dobra i zla“, na 16 koncerata predstaviti neke od najboljih muzičara njujorške scene u izvedbi repertoara Johna Zorna. Dio repertoara činit će i još uvijek nesnimljene kompozicije što će predstavljati dodatnu privilegiju za publiku.

Večeras će nakon 20-minutnog Zornovog solo koncerta na saksofonu biti održan i nastup grupe Insurrection, nakon čega će uslijediti koncert trija vrhunskih gitarista. Uz slavnog Billa Frisella, sjajni muzičari mlađe generacije Julian Lage i Gyan Riley izvesti će “Devet pjesama za Franju Asiškog“, nakon čega će uslijediti nastup američke pjevačice Petre Haden sa bendom.

Posljednji koncert u Domu policije za danas bit će Cobra, ansambl s 12 muzičara uz podršku Zorna.

U okviru regionalnog programa “Late Nite Stage“ nakon sinoćnjeg sjajnog premijernog nastupa beogradskog benda Fish in Oil, večeras u 23.30 sati u Jazzbini Sarajevo nastupa beogradski bend Naked, a nakon koncerta biće održan i jam session.

Prvog dana rada box officea, rasprodane su ulaznice za prvi dio “The Book Beriah Marathona“.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.