Počinju pripreme Zmajeva za duel s najslabijom reprezentacijom na svijetu

Objavljeno: 20.03.17 u 08:41

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević okupljanje svojih izabranika pred kvalifikacioni meč za Svjetsko prvenstvo s Gibraltarom zakazao je za danas.

Prva "akcija" Baždarevićevih Zmajeva u 2017. godini FOTO: FAKTOR
Prva "akcija" Baždarevićevih Zmajeva u 2017. godini FOTO: FAKTOR

Najbolji fudbaleri naše zemlje danas će se staviti na raspolaganje Baždareviću u Trening-kampu N/FSBiH u Zenici, gdje će se pripremati do kvalifikacionog susreta s najslabijom selekcijom s FIFA rang-liste.

Okupljanje Zmajeva bit će možda neobično s obzirom na to da je sa Baždarevićevog spiska izostao najbolji strijelac u historiji i kapiten naše selekcije Edin Džeko. Najbolji golgeter Rome u ovoj sezoni nema pravo nastupa protiv Gibraltara zbog isključenja u posljednjem susretu kvalifikacija na gostovanju kod Grčke, dok će u prijateljskom susretu s Albanjijom, koji igramo 28. marta u Elbasanu, priliku vjerovatno dobiti Hodžić i Bajić, koji su u odličnoj golgeterskoj formi.

Zbog povreda Baždarević je morao "prekrojiti" spisak svojih kandidata pa je naknadno pozvao Miroslava Stevanovića i Harisa Duljevića, fudbalere Željezničara i Sarajeva.

Prema planu medijskih aktivnosti reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će od 17.30 sati obaviti prvi trening, a do tada bi trebali proći i ljekarske preglede.