Ono što je Faktor danas najavio, u popodnevim satima i službeno je potvrđeno sa Grbavice.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Željezničar u skladu s procedurama uputio je žalbu prema Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani zbog odluka nadležnih komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine povodom neizdavanja licence za nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e u sezoni 2019/2020.

- Očekujemo da će odluka biti pozitivna u našem slučaju, gdje smo dostavili mnogo dokaza, te generalno načina kako se postupalo tokom selekcije i odabira, te prestupa i očiglednih propusta koji su rađeni na štetu Fudbalskog kluba Željezničar, što je imalo za posljedicu gubitak onoga što smo ostvarili na "zelenom terenu", ali i štetu koju je klub pretrpio zbog takvog ponašanja.

Dobivanje pozitivnog odgovora stvara mogućnosti da FK Željezničar ipak nastupi u takmičenjima pod UEFA okriljem, odnosno svakako da bude osnova za sudske procese u Bosni i Hercegovini i nadoknadu štete od Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Ono što je bitno, jeste da je žalba poslana pod oznakom "hitno", gdje očekujemo da dobijemo odgovor najdalje krajem ovoga ili početkom idućeg mjeseca - saopćeno je iz FK Željezničar