open-navfaktor-logo
search
Stats bomb
Podaci tako pokazuju: Zmaj najsličniji igračkom profilu Virgila Van Dijka
Portal Statsbomb.com bavi se uglavnom statističkim podacima, a jedan od njih koji je podijeljen na zvaničnom Twitter nalogu ovog portala bit će posebno interesantan ljubiteljima fudbala u našoj zemlji i navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine.
26.11.2020. u 21:17
get url
text

Naime, novopečeni Zmaj Anel Ahmedhodžić je prema statistikama pomenutog portala igrač koji je najsličniji ponajboljem defanzivcu na svijetu Virgilu Van Dijku u kategoriji igrača do 23 godine.

Slične karakteristike kao kapiten Nizozemske i stoper Liverpoola, koji se oporavlja od teške povrede koljena, imaju i Jesper Aland (Start) i Igor Diveev, no 21-godišnji centralni defanzivac Malmoa je ispred pomenutog dvojca.

Inače, Ahmedhodžić je za naš nacionalni tim debitovao u susretu baraža protiv Sjeverne Irske, a zaigrao je i protiv Poljske, gdje je zaradio isključenje poslije starta na Robertom Lewandowskim. U dva nastupa za BiH na terenu je proveo 134 minute, a pod nedovoljno razjašnjenim okolnostima propustio je posljednje okupljanje našeg nacionalnog tima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.