Ponedjeljak, 17.02.2020.

Mostar

Podijeljeni ramazanski paketi pomoći za 40 ugroženih porodica

FOTO: Anadolija

To su ramazanski paketi, koje ćemo dijeliti ljudima u potrebi kako za muslimanske porodice tako i one porodice koje nisu muslimanske, a trebaju pomoć, kazao je Mehić

Predstavnici tuske fondacije "Yasam Cicegi" (Cvijet života), koja pomaže ugroženim porodicama u Africi, Palestini i drugim zemljama gdje je pomoć potrebna, u sklopu ramazanskih aktivnosti danas su posjetili Mostar i razveselili 40 ugroženih porodica, paketima pomoći kojih je za BiH dostavljeno 100, javlja Anadolu Agency (AA). 

Direktorica Fondacije "Yasam Cicegi", Tugce Kilic je kazala kako su ramazanski paketi pomoći jedan od pokazatelja ugroženim porodicama da imaju prijatelje iz Turske. 

- Mi pomažemo ljudima u Africi, Palestini, i zemljama u kojima je ljudima pomoć potrebna. Vi ste izašli iz rata prije 25 godina i znamo kakva je ovdje situacija. Hoćemo da pomognemo ljudima kojima je pomoć potrebna - kazala je Kilic za Anadolu Agency (AA). 

Tako su za BiH dovezli 100 paketa pomoći u suradnji s Generalnim konzulatom Turske u Mostaru i Udruženjem "Zajedno za naš grad" Mostar, te razveselili 40 ugroženih mostarskih porodica, nakon čega slijedi podjela ramazanskih paketa pomoći i u Stocu i Konjicu. 

Inicijator i osnivač Udruženja "Zajedno za naš grad" Mostar Nermin Mehić ističe kako je u ovu plemenitu akciju ušao na poziv Generalnog konzulata Turske iz Mostara koji je prepoznao njihov rad i brigu za ljude u potrebi. 

- Dobili smo 100 paketa koji će se dijeliti u Konjicu, Mostaru i Stocu za ugrožene porodica. To su ramazanski paketi, koje ćemo dijeliti ljudima u potrebi kako za muslimanske porodice tako i one porodice koje nisu muslimanske, a trebaju pomoć - kazao je Mehić. 

On ističe da to udruženje već četiri godine radi na području cijele BiH i obuhvata brojne familije kojima je pomoć potrebna. 

- Obuhvatili smo veliki projekt koji radimo svaki dan, a to je posjeta na kućni prag za 70 starih osoba od Konjica Mostara do Stoca. Njima svakodnevno nosimo obroke na kući, a imamo svoju kuhinju gdje spremamo hranu za one u stanju potrebe - pojasnio je Mehić.

Stoga je pomoć prijatelja iz Turske, kako kaže veoma značajna jer pored donacije pokazuju senzibilitet za one kojima je pomoć potrebna što je veoma značajno posebno u vrijeme ramazana. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh