open-navfaktor-logo
search
Investiraj u znanje
Podjeljene stipendije studentima Medžlisa IZ Prijedor
Posljednjeg dana mubarek Ramazana u prostorijama Medžlisa Prijedor iz fonda Medžlisa Investiraj u znanje podijeljene su stipendije studentima sa područja Medžlisa Prijedor.
01.05.2022. u 16:03
get url
text
Medžlis IZ Prijedor

Glavni imam Benjamin-ef. Hodžić, naglasio je izuzetnu važnost naobrazbe za vjernika, podvlačeći da je to stroga islamska dužnost za svakog vjernika i vjernicu, te da znanje kao takvo nema alternativu. Zahvalio im se što uče i savjetovao ih da ne napuštaju svoju zemlju i svoj grad nakon studija.

Predsjednik medžlisa Ajdin Varmaz tražio od studenata kada dobiju diplome u ruke da kopiju diplome arhiviraju u medžlis radi baze podataka i eventualne mogućnosti zaposlenja i pronalaska posla. Također im je savjetovao da ne napuštaju svoju zemlju i svoj grad.

Predsjednik fonda Investiraj u znanje Amir Cerić kazao je da je ovo najveća novčana podjela studentima ovih godina, te naglasio važnost međusobne komunikacije, a zatim im je uručio stipendije u iznosu od 500 KM.

Fond Investiraj u znanje je projekat koji je krenuo iz džemata Čaršija-Stari Grad, a koji je medžlis prepoznao kao dobar te ga  u skladu svojih kapaciteta dodatno razvija i rukuvodi sa njim na radost mnogobrojnih studenata. Do danas iz ovog fonda prijedorskim studentima podijeljeno je više od 50 hiljada maraka, navodi se u saopćenju Medžlisa islamske zajednice Prijedor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.