open-navfaktor-logo
search
Konjic
Poduzetnik Luka Rajić donirao 20.000 KM Centru za dijalizu
Od ukupno sedam doniranih aparata za dijalizu, trenutno su četiri u funkciji, pa će tako ova sredstva biti dovoljna za reparaciju i preostala tri
01.07.2019. u 16:06
get url
text

Poznati biznismen Luka Rajić tokom proteklog vikenda posjetio je svoj rodni grad Konjic, kao i Centar za dijalizu u tom gradu kojemu je donirao 20.000 maraka za reparaciju aparata za dijalizu.

Tokom posjete Centru za dijalizu u Konjicu, Rajić se sastao s direktoricom Centra Suzanom Sokolović Begić, te je održana primopredaja vrijedne donacije u iznosu od 20.000 maraka, a kompletan iznos namijenjen je reparaciji aparata za dijalizu koje je upravo Rajić donirao ovom Centru prije osam godina.

Od ukupno sedam doniranih aparata, trenutno su četiri u funkciji, pa će tako ova sredstva biti dovoljna za reparaciju i preostala tri, a Rajić je istaknuo kako će sigurno i ubuduće nastaviti pomagati rad ove bolnice, jer, kako kaže, zdravlje je ipak na prvom mjestu.

- Smatram da je od izuzetne važnosti da Centar za dijalizu može ponuditi uslugu koja zadovoljava sve potrebe, budući da se upravo u ovaj centar, osim pacijenata iz Konjica i okoline, dolaze liječiti i pacijenti iz Sarajeva i Mostara. Pacijenti i korisnici imaju vrhunsku njegu već dugi niz godina i mogu biti mirni da će tako i ostati - kazao je Rajić.

Direktorica Sokolović Begić kazala je kako su aparati za dijalizu prešli predviđeni broj radnih sati te kako im je potreban generalni servis kako bi pacijentima i dalje pružali jednaku njegu i brigu.

Luka Rajić već posljednjih 18 godina donira značajna sredstva za razne projekte u općini Konjic kako bi pomogao razvoju i kreiranju što boljeg života stanovnicima ove općine.

Osim Centra za dijalizu, Luka Rajić je posjetio i Muzički centar "Rezonanca" koji slavi petu godinu postojanja, gdje je prisustvovao velikom koncertu ove škole koja se trenutno nalazi u procesu akreditacije, a upravo Rajić je prije pet godina svojom donacijom osigurao nabavku glazbenih instrumenata za ovaj centar.

- Sigurno je kako Muzički centar Rezonanca iz godine u godinu bilježi sve veći napredak. Izuzetno sam ponosan zbog te činjenice i drago mi je što sam dio ove lijepe priče, a zasigurno ću i dalje osluškivati potrebe i pomagati razvoju muzičkog centra - kazao je Rajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.