open-navfaktor-logo
search
S ambasadorom Kuvajta
Podžić: Integracija BiH u EU i partnerstvo sa NATO-om u vrhu prioriteta
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Države Kuvajt Abdulaziza Alsharraha. Teme razgovora bili su prioriteti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u narednom periodu, te mogućnosti unapređenja cjelokupnih prijateljskih odnosa između dvije države.
17.02.2020. u 15:49
get url
text
Abdulaziz Alsharrah i Sifet Podžić

Ministar Podžić je na početku sastanka uputio riječi dobrodošlice i zahvalnosti ambasadoru Alsharrahu za kontinuiranu podršku reformi odbrambenog sistema BiH. Istakao je značaj podrške Države Kuvajt u izgradnji većeg stepena sigurnosti u BiH, kroz programe saradnje sa UNDP-om i OSCE-om u procesu rješavanja viškova mina i minsko-eksplozivnih sredstava i unapređenja skladišta za isto.

Ministar Podžić je informirao ambasadora o trenutnim angažmanom pripadnika OSBiH u misijama podrške miru kroz EU, NATO i UN misije, te o prioritetima rada MO i OSBiH u narednom periodu.

- Integracija BiH u EU u vrhu je naših prioriteta, kao što je i saradnja i partnerstvo sa NATO savezom - naglasio je ministar Podžić.

Ambasador Alsharrah je izrazio želju i spremnost dalje unapređenje bilateralnih odnosa dvije zemlje na svim poljima, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.