open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Pogađale novajlije: Posušju i Veležu po bod na Mokrom docu
Posušje i Velež podijeli su bodove u prvoj utakmici nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane na stadionu Mokri dolac.
15.07.2022. u 19:24
get url
text

Duel je završen rezultatom 1:1, a na klupi Veleža debi je imao Amar Osim, dok je Posušje prvi put predvodio Ferdo Milin.

Posušje je u susret ušlo agresivnije, domaći tim bio je čvršći u duelima, što Veležu nije ostavljalo prostora da poveže redove i kreira ozbiljniju akciju.

Iz takve igre, Posušje je povelo u 18. minuti. Prvi gol u novoj sezoni Premijer lige djelo je Tonija Jovića, iskusnog napadača koji je ovog ljeta na Mokri dolac stigao iz Borca.

Zaspala je odbrana Veleža nakon jedne dubinske lopte, brzonogi Jović sam se sjurio prema golu i rutinski matirao golmana Bogdanovića.

U 23. minuti Pavković je testirao Bogdanovića, a ovoga puta čuvar mreže Rođenih bio je na visini zadatka.

Velež je kakvu - takvu šansu u prvom dijelu uspio stvoriti u 39. minuti. Poslije centaršuta Pavića glavom je pokušao Haskić, a golman Kukić loptu odbio u korner.

Izabranici Amara Osima u drugom poluvremenu su više kontrolisali igru, ai do prilika su teško dolazili.

Osim je probao i s izmjenama, a jedna takva pokazala se kao pun pogodak. Na teren je u 63. minuti ušao Đorđe Pantelić, a pet minuta poslije fudbaler koji je stigao iz Radnika pogađa za 1:1. Bolji debi nije mogao ni zamisliti. Posušje je izgubilo jednu loptu na sredini terena, Pavić je uputio prizeman centaršut, a Pantelić sjajno reagirao i donio svom timu poravnanje.

{$galerijaFotografija}

Posušje je u 74. minuti zaprijetilo preko Milanovića, a Bogdanović je lijepom paradom sačuvao 1:1.

Haskić je u 80. minuti glavom poslao loptu pored gola, a u 88. minuti Velež je mogao do potpunog preokreta, ali je udarac Radovca zaustavila prečka.

Velež naredne sedmice čeka utakmice drugog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Na Grbavici u četvrtak gostuje malteški Hamrun Spartans.

Posušje - Velež 15.07.2022
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.