open-navfaktor-logo
search
Francuz napušta Otok
Pogba zatražio transfer, hoće li United zadovoljiti ponuda od 133 miliona eura?
Pogba je na Old Trafford stigao prije nešto manje od tri godine iz Juventusa u transferu vrijednom 105 miliona eura
04.07.2019. u 12:05
get url
text

Najzvučniji transfer ovoga ljeta za sada je sasvim sigurno prelazak Edena Hazarda iz Chelseaja u Real Madrid. Uprkos, činjenici da su Kraljevi na pojačanja ovoga ljeta već "spiskali" preko 300 miliona eura, čini se da tu nije kraj. Kako piše španska Marca, francuski veznjak Paul Pogba navodno je od Manchester Uniteda zatražio da ga pusti u Real za 120 miliona funti, što je nešto više od 133 miliona eura.

Pogba, koji je s reprezentacijom Francuske prošle godine osvojio Svjetsko prvenstvo, na Old Trafford stigao je prije nešto manje od tri godine iz Juventusa u transferu vrijednom 105 miliona eura.

Pogba je u vrijeme mandata Jose Mourinha na klupi Crvenih đavola imao mnogo neslaganja s portugalskim stručnjakom, no stvari su se bitno promijenile otkako je na kormilo engleskog velikana stigao Ole Gunnar Solskjaer.

Pogba je u prošloj sezoni odigrao 47 utakmica, postigao 16 golova i zabilježio 11 asistencija, a njegova tržišna vrijednosti prema procjeni Transfermartka trenutno iznosi 100 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.