open-navfaktor-logo
search
Tužan dan za fudbal
Poginuo u potresu u Turskoj: Posmrtni ostaci fudbalera iz Gane Atsua prevezeni kući
Posmrtni ostaci bivšeg reprezentativca Gane Christiana Atsua koji je poginuo u razornom potresu u Turskoj u nedjelju su prebačeni kući, saopćilo je ministarstvo vanjskih poslova te zemlje.
19.02.2023. u 13:12
get url
text

Atsu je stradao u u potresu koiji je pogodio Tursku i Siriju 6. februara, ubivši više od 44.000 ljudi u obje zemlje.

Bilo je prvih izvještaja da je bivši igrač Chelseaja i Newcastlea spašen dan nakon potresa, no pokazalo se da su lažni i njegovo tijelo pronađeno je u subotu.

- Ostatke će pratiti njegova porodica i ambasador Gane u Turskoj na letu Turkish Airlinesa i stići će u Accru (glavni grad Gane) u nedjelju u 19.40 - saopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

U subotu je ministarstvo saopćilo da su Atsuov stariji brat i sestra blizanka bili prisutni na mjestu spašavanja kada je njegovo tijelo izvučeno.

Njegova udovica Marie-Claire Rupio i njihovo troje djece bili su u subotu na tribinama St. James' Parka kako bi se pridružili odavanju počasti igraču prije Newcastleove utakmice protiv Liverpoola.

Atsu je postigao posljednji od svoja 33 gola u karijeri za Hatayspor u turskoj Super Ligi 5. februara, nekoliko sati prije nego što se potres dogodio.

Prethodno je igrao za svoju reprezentaciju, a predsjednik Gane Nana Akufo-Addo rekao je da je "fudbal izgubio jednog od svojih najboljih ambasadora, kojeg će biti teško nadomjestiti".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.