open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Pogledajte gdje su zabilježeni najveći procenti nevažećih listića
Sudeći prema interaktivnoj mapi koju je napravio inžinjer bioinformatike Imer Muhović, a koja je bazirana na zvaničnim podacima CIK-a, najveći broj nevažećih glasačkih listića zabilježen je u općini Drvar
10.10.2018. u 16:59
get url
text
Interaktivna mapa
Interaktivna mapa

Centralna izborna komisija (CIK) BiH utvrdila je do sada više od 100.000 nevažećih glasačkih listića za izbor članova Predsjedništva BiH.

Ta je brojka pokrenula spekulacije o regularnosti izbora pojedinih članova Predsjedništva BiH, ali je poslužila i kao opravdanje za neuspjeh pojedinih političkih opcija i njihovih kandidata.

Sudeći prema interaktivnoj mapi koju je napravio inžinjer bioinformatike Imer Muhović, a koja je bazirana na zvaničnim podacima CIK-a, najveći broj nevažećih glasačkih listića zabilježen je u općini Drvar, gdje je evidentirano čak 60 posto nevažećih listića, a u toj je općini najviše glasova osvojio kandidat HDZ-a BiH Dragan Čović.

U Bosanskom Grahovu je zabilježeno 47,39 posto nevažećih listića, a u Glamoču 35,5 posto. U Velikoj Kladuši taj procenat iznosi 25 posto.

Interaktivnu mapu pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.