Pogledajte kako je u Rimu dočekan Džekin rival i fudbaler koji je srušio Batistutin rekord

Objavljeno: 29.08.17 u 10:30

Patrik Schick, češki internacionalac, stigao je sinoć u Rim, gdje će danas kompletirati transfer iz Sampdorije u Romu.

Italijani su objavili da će Schick biti posuđen na Olimpico, a Roma je obavezna otkupiti njegov ugovor naredne godine. Posao će koštati 38 miliona eura, što je najskuplji transfer u historiji Vučice.

Napadač je prošlog ljeta došao je iz praške Sparte u Sampdoriju za 4 miliona eura i kao veliki potencijal, ali sa samo osam golova u tamošnjem prvenstvu. Sve ih je postigao na posudbi u Bohemiansu, nakon čega je otišao u Italiju.

Premijerna sezona u Serie A bila mu je jako dobra, postigao je 11 golova i odmah je krenula licitacija najvećih italijanskih klubova, a mladi napadač odmah je poručio da mu se ne ostaje u Genovi. Bilo je jasno da će otići onome ko za za njega plati 30 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula.

U junu je Juventus poslao ponudu s navedenim iznosom, Shick se već slikao u dresu novog kluba. Ali na ljekarskom pregledu prije potpisa otkriveni su mu srčani problemi pa je transfer propao.

Čeh je na kraju završio u Romi, koja će za jednogodišnju posudbu platiti pet miliona eura, a idućeg ljeta još 33 miliona eura, a dva uz eventualne bonuse, što je ukupno 40 miliona eura.

Tako je Shick postao najskuplji fudbaler u historiji Rome. Srušio je rekord legendarnog Gabriela Batistute koji je 2000. godine stigao iz Fiorentine za 31 milion eura.

Shick je u Rimu dobio prikladnu dobrodošlicu. Kada je sletio na aerodrom Fiumicino, dočekalo ga je nekoliko hiljada navijača Rome, koji su mu oduševljeno skandirali.

Dočekan je poput Messija ili Ronalda, a njegovim dolaskom neće biti oduševljen naš reprezentativac Edin Džeko, koji je dobio velikog rivala za mjesto u napadu.