navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Legendarni košarkaš

Pogledajte kako Michael Jordan uživa na Jadranu, u vožnji jet-skija nije spretan kao s loptom

Legendarni košarkaš, prema mnogima najbolji svih vremena, Michael Jordan, ovih dana glavna je priča u susjednoj Hrvatskoj, gdje je stigao na odmor.

Objavljeno: 24.08.2021. u 20:25
get url
text

VEZANI TEKST - Michael Jordan u Splitu, najam jahte na kojoj boravi sedmično milion eura

Košarkaš koji je devesetih godina prošlog stoljeća sa Chicago Bullsima obilježio jednu epohu najjače košarkaške lige na svijetu, prije dva dana stigao je u Split.

Čovjek koji posjeduje šest šampionskih prstenova NBA lige i aktuelni vlasnik Charlotte Hornetsa ukrcao se na jahtu O'Para za koju se piše da je sagrađena 2020. godine, da je dugačka 95 metara, a čije iznajmljivanje navodno košta milion eura sedmično.

Jordan posjetio i Šibenik, rodni grad Dražena Petrovića, dok je njegova porodica predvođena suprugom Yvette Prieto obišla Nacionalni park Krka.

{$galerijaFotografija}

Inače, Jordan će 11. septembra biti prisutan u Kući slavnih u Springfieldu, gdje će među legende uvesti svog nekadašnjeg saigrača Tonija Kukoča.

Jordan je proteklih godina često putovao Evropom, a ovoga puta je pored supruge Yvette, s kojom je u brakuod 2013. i ima blizanke, na odmor stigao sa 12 gostiju, a na brodu ih opslužuje 29 članova posade.

Hrvatski portal 24sata.hr objavio je zanimljiv video u kojem se vidi kako Jordan u jednom trenutku pada sa jet-skija. Očito mu upravljanje jet-skijem ne basta kao košarka.

PXL_240821_34295942.jpg
1 od 12
left-arrowright-arrow