open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Pogledajte najbolji tim 15. kola Premijer lige BiH
U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine postignuto je 17 golova.
25.11.2020. u 21:53
get url
text

Jedan pogodak nedostajao je da po utakmici u prosjeku vidimo tri gola. Najefikasniji meč odigran je na stadionu Pecara gdje je Široki Brijeg pregazio Radnik rezultatom 5:0.

Zrinjski je u derbiju kola savladao Borac 2:1, a Sarajevo je rutinski riješilo meč protiv Olimpika sa 2:0. U duelu starih rivala Želje i Slobode viđen je remi rezultatom 2:2, dok su Krupa na Vrbasu i Velež podijelili bodove odigravši meč rezultatom 1:1. Tuzla City je na Tušnju sa minimalnih 1:0 savladao Mladost.

Sportska redakcija portala Faktor izabrala je najbolji tim kola koje je iza nas.

Slaviša BOGDANOVIĆ (VELEŽ) - Golman Veleža u dobrom izdanju se predstavio u kanjonu Vrbasa. Možda je i najzaslužniji što Krupa prva nije stigla do gola, što bi za Rođene značilo da moraju juriti rezultat. Zajedno s odbranom Veleža slabo je reagovao kod izjednačujućeg gola domaćih, ali sasvim korektna partija i dokaz da Feđa Dudić u budućnosti može računati na njegove usluge.

Igor MAKITAN, Ajdin REDŽIĆ (KRUPA) - Tim Krupe bio je razigran protiv Veleža i zaslužio možda i puni plijen. Realizacija je ostala boljka povratnika u bh. elitu. Rođeni, što je iznenađujuće, nisu stvarali izgledne šanse. Razlog je, vjerovatno, nešto agresivniji protivnik. Odbranom je komandovao Makitan, a veznim redom Redžić, koji je dobru partiju krunisao asistencijom za rezervisu Aćimovića.

Denis ĆORIĆ, Toni JOVIĆ (ŠIROKI BRIJEG) - Širokobriježani su pregazili Semberce kao rijetko ko. Mnogo je bilo istaknutih pojedinaca u timu Tonija Karačića. Odličnu utakmicu odigrao je kapiten Ćorić, uknjiživši dvije asistencije u prvih 45 minuta. Na poluvremenu je ostao u svlačionici zbog lakše povrede. Jović je dva puta matirao Kozića, a kako je izgledala odbrana Radnika na Pecari, pravo je čudo što napadač Širokog nije dodatno poporavio golgeterski saldo.

Said HUSEJINOVIĆ, Adi ALIĆ (SLOBODA) - Tuzlaci su zasluženo odnijeli bod s Grbavice. Gotovo svaka akcija počinjavala je od Husejinovića, koji je bio itekako raspoložen za igru. Po izboru novinara proglašen je igračem utakmice. Mladi Alić strijelac je izjednačujućeg gola za Slobodu u 89. minuti. Njegov pogodak, prvjenac u crveno-crnom dresu, svakako je među najljepšim potezima kola, iako je odbrana Željezničara reagovala ispod premijerligaškog nivoa.

Hrvoje MILIČEVIĆ, Benjamin TATAR (SARAJEVO) - Rutinska pobjeda Sarajeva. Čini se da je Bordo tim igrao baš koliko je trebalo za sigurnu pobjedu. Miličević se pobrinuo da u odbrani sve besprijekorno funkcioniše, a kada je tako, onda je i ostatku tima lakše. Tatar se nakon obaveza u reprezentaciji vratio u premijerligašku realnost, a pogodak i asistencija bili su dovoljni za trijumf u malom gradskom derbiju.

Nemanja BILBIJA (ZRINJSKI) - Mostarci su uhvatili pravu formu. Reprezentativna pauza ni u gostima neprepoznatljivi Borac nisu zaustavili niz Zrinjskog. Bilbija je prva violina ekipe Mladena Žižovića. Kod prvog pogotka iskorsrio je nonšalantnost golmana Pavlovića i presjekao njegovo dodavanje, a lopta je došla do Mašića, koji je postigao jedan od najlakših golova u karijeri. Bilbija je bio strijelac drugog kola iz penala, koji je sam i izborio. Imao je još nekoliko zapaženih pokušaja prema golu svog nekadašnjeg kluba.

Semir ŠTILIĆ (ŽELJEZNIČAR) - Njegov tim opet je prosuo bodove na Grbavici, a kapiten Plavih bio je jedna od svijetlih tačaka u ekipi Amara Osima. Najzaslužniji je za gol Juričića, a lijepo je pogodio poslije asistencije Boje za vodstvo Željezničara.

Trener kola

Mladen ŽIŽOVIĆ (ZRINJSKI)

Čini se da je 40-godišnji trener pronašao formulu koja Zrinjskom donosi pobjede. Zrinjski možda ne igra lijepo za oko, ali igra na način koji donosi bodove. Sada su Mostarci nanizali četiri premijerligaške pobjede i hvataju priključak za vodećim timovima na tabeli. Žižović se usput revanširao kolegi Jagodiću za poraz u Banjoj Luci u prvom dijelu sezone.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.