open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Pojačan promet vozila na graničnom prijelazu Izačić
Vozačima se savjetuje oprezna vožnja
07.08.2019. u 07:52
get url
text
Izačići, granični prijelaz

Na većini puteva u BiH jutros se saobraća uz pojačan promet vozila, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba. Na svim dionicama savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uvjetima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.