open-navfaktor-logo
search
Objavljen snimak
Pokajala se: Starica zavezala unuka za konopac i spustila niz balkon kako bi joj spasio mačku
Mačka je, navodno, pala na balkon koji se nalazio ispod, pa je starica odlučila spustiti dječaka kako bi vratila životinju
08.01.2020. u 12:39
get url
text
Neobična spasilačka akcija u Kini

Starija žena je na konopcu držala svog sedmogodišnjeg unuka koji je tako visio sa balkona na petom spratu zgrade, a sve kako bi spasila svoju mačku. Snimak te situacije je dospio u javnost.

Mačka je, navodno, pala na balkon koji se nalazio ispod, pa je starica odlučila spustiti dječaka kako bi vratila životinju.

Dječak je mačku stavio u kesu, a zatim se na isti način vratio na sprat iznad. Sudeći prema izvještajima, niko nije povrijeđen.

Rizična spasilačka akcija dogodila se u nedjelju u Peng'anu, okrugu provincije Sečuan na jugozapadu Kine.

Zabrinuti za dječakovu sigurnost, prolaznici su galamili na staricu kako bi je odvratili od namjere, ali ona ih nije željela poslušati. Nakon što je snimak ugledao svjetlo dana, javnost je žestoko kritikovala neodgovornu staricu.

Dječak je učenik prvog razreda, a njegovi roditelji su u vrijeme nastanka snimka bili na poslu u drugom gradu. Starica je izjavila kako nije smatrala da je taj čin opasan, ali da se predomislila nakon što je pogledala snimak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.