open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Poker Dankinja u Zenici
Ženska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Danske sa 0:4 u svom osmom susretu u kvalifikacijama za Euro 2022.
17.09.2020. u 18:10
get url
text

Uoči početka utakmice igračice su kleknule na teren i tim gestom dale podršku borbi protiv rasizma u svijetu.

Gošće su ofanzivno ušle u meč, a prvu priliku imala je Pernille Harder kada sa 15-ak metara iskosa sa desne strane loptu šalje pored gola. Ista igračica u 21. minuti je ostala sama na desetak metara od gola, ali ponovo nije bila precizna. Minutu poslije Harder prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u sredinu za Sanne Troelsgaard koja šutira pored gola.

Danska do prednosti dolazi u 37. minuti. Nikolinu Dijaković lopta pogađa u ruku u kaznenom prostoru i sutkinja Sandra Bastos pokazuje na bijelu tačku. Precizna izvođačica jedanaesterca bila je Nadia Nadim.

Prednost je udvostručila Sanne Troelsgaard u 43. minuti odličnim šutem sa ivice kaznenog prostora.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Sofie Svava izvodi korner sa desne strane, a Rikke Sevecke glavom loptu šalje u mrežu za 0:3.

Dankinje su imale terensku inicijativu i u drugom poluvremenu, ali se rezultat nije mijenjao do 90. minute kad Nanna Christiansen lob udarcem loptu šalje iza leđa Envere Hasanbegović.

Izabranice Samire Hurem će u utorak, 22. septembra u zeničkom Trening kampu odigrati meč sa Italijom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.