"Pokop" pomaže sarajevskom Vodovodu: Posudili im kamion i 15 radnika

Objavljeno: 12.10.17 u 17:55

Preduzeće Vodovod i kanalizacija u narednom periodu će pojačati otklanjanje kvarova uz pomoć drugih komunalnih preduzeća da bi se ublažilo teško stanje u vodosnabdijevanju u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz ViK-a.

 

 

- Postupajući po mjerama koje je usvojila Vlada Kantona Sarajevo na 90. vanrednoj sjednici, KJKP ViK je dobio pomoć drugih komunalnih preduzeća koji su ustupili radnike, opremu ili mehanizaciju kako slijedi: Komunalac Hadžići 1 bager, KJKP Rad 1 bager I 1 poluteretni kamion KJKP Park 1 bager, KJKP Pokop 1 poluteretni kamion i 15 radnika, KJKP Toplane 1 poluteretni kamion, KJKP Tržnice svu raspoloživu mehanizaciju i Sarajevogas koji se svojim punim kapacitetom u tehnickom i operativnom smislu stavio na raspolaganju KJKP ViK Sarajevo.

Uz pomoć kolega iz drugih komunalnih preduzeća oformljene su ekipe koje će raditi na otklanjanju kvarova i rekonstrukciji vodovodne mreže - navode iz Vodovoda.

Kako je najavljeno, aktivnosti koje će se provoditi u petak, 13. oktobra su rekonstrukcija ulice Aleksandra Puškina, priključenje na mrežu u naselju Bistirik, rekonstrukcija i priključci veza u ulicama Logavina i Karpuzova.

Zone sa trenutno najvećim brojem kvarova su Kobilja glava (naselja Pofalići, Velešići, Koševsko brdo, Ciglane i dio Vogošće); zona Mojmilo-Hrasno i Dobrinja (naselja Grbavica, Dobrinja, Alipašino polje, Trg heroja, dio Pofalića, Otoka, Čengić vila) kao i zona rezervoara Igman (naselja Sokolović kolonija, Butmir, Ilidža, Stup).

Prioritetna zona u kojoj će se otklanjati kvarovi je Kobilja glava, i to ulice Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

U toku sutrašnjeg dana doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju slijedećih naselja i ulica: Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.