open-navfaktor-logo
search
Dijelili dezinformacije
Pokrenut postupak protiv 30 osoba zbog vrijeđanja predsjednika Erdogana
Turska policija potvrdila je da je pokrenut sudski postupak protiv 30 osoba za koje je utvrđeno da su dijelili dezinformacije i manipulativne sadržaje protiv predsjednika zemlje Recepa Tayyipa Erdogana, kao i sadržaje koji vrijeđaju njegovu čast i dostojanstvo.
03.11.2021. u 16:48
get url
text

U saopćenju iz policije navedeno je kako Odjel za suzbijanje kibernetičkog kriminala i njemu pridružene pokrajinske jedinice provode cjelodnevne virtualne patrolne aktivnosti na internetu u cilju suzbijanja kriminala i kriminalaca, u okviru ovlasti.

- U sklopu provedenih virtualnih patrolnih aktivnosti ustanovljeno je da je na društvenoj medijskoj platformi Twitter pokrenut hashtag (tag) #dead, koji se odnosi na našeg predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana. Pod navedenim hashtagom identificirano je 30 osoba koje su dijelile dezinformacije i manipulativne sadržaje, kao i sadržaje koji vrijeđaju, omalovažavaju čast i dostojanstvo našeg predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, te su protiv njih pokrenut pravni postupci i radnje - piše u saopćenju. 

Navedeno je kako se objave koje sadrže laži, neutemeljene tvrdnje i dezinformacije poslane dalje pravosudnim tijelima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.