open-navfaktor-logo
search
Prokoško jezero
Pokrenuta velika potraga za nestalim Harisom Nalčom
U potragu, kojom rukovodi FUCZ, uključeno je više od 100 osoba
01.10.2018. u 14:32
get url
text

Nakon što je Policijskoj upravi Fojnica prijavljen nestanak Harisa Nalče (36) iz Fojnice koji je bio na studentskim pohodima na Prokoškom jezeru, obaviještena je i Civilna zaštita Općine Fojnica koja je pokrenula daljne aktivnosti u vezi sa potragom.

{$galerijaFotografija}

- Na traženje Kantonalne uprave Civilne zaštite SBK-a (Travnik) i Službe za civilnu zaštitu Općine Fojnica, Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) je rano jutros na Prokoško jezero i područje planine Vranice uputila timove obučene za pretrage, pse za pretragu terena sa vodičima, robotizovane letjelice (dronove) sa posadom i specijalizovana vozila (kvadovi). U potragu, kojom rukovodi FUCZ, uključeno je više od 100 osoba a, osim pripadnika FUCZ, u potrazi učestvuju i pripadnici CZ SBK-a, Služba za zaštitu i spašavanje s visina SBK-a, policija SBK-a, Stanica Fojnica, radnici Šumarije SBK-a, GSS Novi Grad Sarajevo, planinari, mještani i rodbina - saopćila je glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Na terenu se odranije nalaze pripadnici Vatrogasnog društva Fojnica te članovi planinarskog društva.

Podsjećamo, preksinoć je na Prokoškom jezeru nestao Haris Nalčo koji je bio na studentskim pohodima sa prijateljima.

Kako je prijavljeno policiji, on je posljednji put viđen u subotu oko 22 sata, kada je s prijateljima sjedio oko logorske vatre. U jednom momentu se izgubio, a jučer su ga cijeli dan bezuspješno tražili.

Portparol MUP-a SBK Hasan Hodžić kazao nam je ranije da je nestanak mladića prijavljen sinoć u 19.30 sati u Policijsku stanicu Fojnica, te da se poduzimaju sve mjere s ciljem njegovog pronalaska.

Ukoliko imate bilo kakvu informaciju o lokaciji ovog mladića molimo vas da pozovete policiju na broj 122. 

Potraga-Prokoško jezero-Haris Nalčo-FUCZ
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.