Pokušaj pljačke blindiranog vozila sa novcem: Razbojnici pucali na policiju, potjera u toku

Objavljeno: 17.05.17 u 13:36

Integrisani prijelaz Jarinje, u blizini Leposavića na Kosovu, zatvoren je nakon što je pokušana pljačka vozila firme Henderson, koje je prevozilo novac za ekspoziture banke na Kosovu, a pljačkaši su otvorili paljbu na graničnu policiju.

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

Pljačka nije uspjela, a za sada se sumnja da je pucano iz bijelog vozila marke chrysler, prenosi portal Kossev.

Kosovska policija traga za osobama koje su danas u blizini administrativnog prijelaza Jarinje pokušale opljačkti blindirano vozilo koje je prevozilo novac iz centralne Srbije do ekspozitura banaka na Kosovu.

Do pokušaja pljačke je došlo nešto poslije 11 sati na putu Leposavić - Raška kada je iz vozila u pokretu pucano na blindirani automobil s novcem i na policiju, rečeno je u Kosovskoj policiji.

U napadu niko nije povrijeđen, a pripadnici osiguranja vozila s novcem spriječili su pljačku.

Zamjenik komandira Kosovske policijske službe za sjever Kosova Besim Hoti izjavio je da su očevici potvrdili da je na blindirani automobil s novcem pucano iz vozila chrysler koje je bilo u pokretu.

- U toku je potjera za odbjeglim napadačima, a saobraćaj je na ovom putu obustavljen do završetka uviđaja - naveo je Hoti.

Iz kosovske policije očekuju da se u akciju hvatanja uključe i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, jer postoji mogućnost da su napadači pobjegli na teritoriju centralne Srbije.