open-navfaktor-logo
search
Skandal
Policajac fotografijom tijela Kobeja Bryanta nastojao impresionirati djevojku
Nekoliko dana nakon tragedije u kojoj je poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant, u policiji Los Angelesa zavladala je panika.
01.03.2020. u 14:45
get url
text

Naime, počele su se širiti glasine kako su njihovi niže rangirani uposlenici pokazivali slike s mjesta nesreće na kojima se vide tijela poginulih.

Kako prenosi američki TMZ, koji je prvi objavio vijest o velikoj tragediji, potvrđeno im je da je ured šerifa tada poslao dopis u kojem je zamolio zaposlenike da bez posljedica dođu na posao, prijave grešku i izbrišu slike kako se one ne bi dalje širile. Sve je bilo napravljeno u žurbi, a samo se tamošnji Times raspitivao za kršenje profesionalne tajne.

Sve je na kraju prošlo u tajnosti, a jedan od visokorangiranih ljudi policije u Los Angelesu Alex Villaneuva, kazao je kako je "uznemiren jer su članovi institucije sebi dopustili takav potez u osjetljivom slučaju".

Američki mediji su objavili da je novajlija u policiji uslikao mjesto nesreće i tijela nastradalih, da bi te slike pokazivao djevojci u kafiću koju je tako nastojao impresionirati. Ovaj slučaju uredu šerifa prijavio je kobar iz kafića. Kad su iz TMZ-a kontaktirali ured šerifa saopćeno im je da oni za to znaju već tri sedmice, ali se problem rješavao u tajnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.