Policajac rodom iz Zvornika ubio ljubavnicu, pa pucao sebi u srce

Objavljeno: 04.12.17 u 10:58

Saobraćajni policajac Miloš Jovanović (49) ubio je jučer Miroslavu Stojaković (46), s kojom je duže vrijeme bio u ljubavnoj vezi, nakon čega je presudio sebi.

FOTO: KURIR
FOTO: KURIR

On je Miroslavu ubio hicem u glavu oko 12.30 sati u Ulici Elija Fincija u Zemun polju, a potom je u svom automobilu golf nedaleko odatle, kod firme "Knauf", pucao sebi u srce.

Kako Kurir nezvanično saznaje, njih dvoje su imali problema u vezi, a Jovanović je žrtvi navodno prijetio i ranije. Pretpostavlja se da je zločin počinio iz službenog pištolja.

- Žena je upucana jednim metkom u glavu, dok je on sebi pucao u grudi. Tijela su prenijeta na sudsku medicinu - rekao je izvor blizak istrazi.

Prema nepotvrđenim informacijama, Jovanović je u braku u kojem ima tri kćerke, dok je Stojaković bila razvedena i imala je kćerku.

- Ne znam koliko su dugo bili u vezi, ali znam da se Miroslava žalila na njega. Žalila se više puta da joj je prijetio - rekao je za Kurir jedan od komšija ubijene Miroslave.

On navodi da je nesretna žena živjela sama, a da joj kćerka živi u Londonu.

- Miroslava nije radila, ali ima kćerku u Londonu i majku u Hrvatskoj. Majka joj je do prije tri dana bila tu. Jedna komšinica je s njom jučer ujutru pila kafu. Ispostavilo se da ju je ona posljednja vidjela živu. Žao mi je i te žene, potpuno se pogubila kad je čula da je Miroslava ubijena - priča šokirani komšija.

Komšinica koja je pila kafu s ubijenom Miroslavom jučer nije mogla ništa da kaže.

- Mnogo mi je žao, molim vas da me razumijete, u šoku sam - rekla je za Kurir.

Kolege Miloša Jovanovića kažu da ništa čudno nisu primijetili u njegovom ponašanju u proteklo vrijeme.

- On je rodom iz Zvornika. Ima porodicu, mada se znalo da ima vezu s Miroslavom. Prije sedmicu je otišao na odmor, vjerovali smo da je otišao u Zvornik jer je tamo često išao. Ničim nije ukazivao da ima bilo kakve probleme u braku, ali i sa tom ženom - rekao je jedan od Jovanovićevih kolega.