Brčko

Policajac Smajić optužen zbog pucnjave

Objavljeno: 15.03.2019. u 15:09 Autor: E. F.

On je na svom placu, nakon što je tu zatekao osam osoba, prijetećim tonom im zatražio da napuste njegov posjed, a zatim je iz pištolja ispalio dva metka u zrak i u tlo 

FOTO: ARHIV

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv policajca Zijada Smajića iz Brčkog jer je u oktobru prošle godine, van službe, u naseljenom mjestu Gornja Skakava pucanjem iz vatrenog oružja počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

Osim djela za koje se tereti da je izvršio na mjestu gdje je okupljen veći broj ljudi, Smajić je optužen i da je bez važeće isprave nosio oružje kategorije B.

On je 14. oktobra prošle godine oko 15 sati na svom placu, nakon što je tu zatekao osam osoba, prijetećim tonom od njih zatražio da napuste njegov posjed, a zatim je iz pištolja ispalio dva metka u zrak i u tlo u blizini navedenih lica.

Prema optužnici, Smajić je, nakon što su svi prisutni odmah u panici ušli u vozila i počeli se udaljavati s placa, ispalio  još nekoliko metaka u pravcu oba vozila dovodeći u neposrednu opasnost njihov život.

Nakon što je brzom reakcijom s fokusom na zaštitu sigurnosti građana u kratkom roku okončalo ovu istragu, Tužilaštvo Distrikta optužilo je Smajića za krivična djela izazivanje opće opasnosti i neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Optužnica je u fazi prethodnog saslušanja pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH u cijelosti potvrđena. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije