open-navfaktor-logo
search
Šokantno
Policajac u SAD-u tukao učenicu jer je u školi uzela više mlijeka
Steven Hebbe, šef policijske stanice Farmington, rekao je da ponašanje službenika nije u skladu sa standardima odjeljenja i naglasio kako "nema izgovora za ovakav način ponašanja"
24.10.2019. u 10:34
get url
text
Hapšenje djevojčice, SAD
Hapšenje djevojčice, SAD

Policajac iz Novog Meksika dao je ostavku nakon što je snimljen kako se koristi pretjeranom silom pri savladavanju djevojčice koja je navodno iz školske kantine uzela previše mlijeka. Iz policijske stanice Farmington saopćili su da je policajac Zachary Christensen odstupio s dužnosti nakon što je pokrenuta interna istraga o prekomjernoj upotrebi sile tokom incidenta koji se dogodio 27. augusta u školi Mesa View.

Na snimku s kamere, koja je dio standardne opreme policijskih službenika, vidi se kako policajac nakon verbalnog sukoba između djevojčice i direktora na silu uzima njen ruksak i uskoro je baca na pod kako bi joj stavio lisice, piše Daily Mail.

Steven Hebbe, šef policijske stanice Farmington, rekao je da ponašanje službenika nije u skladu sa standardima odjeljenja i naglasio kako "nema izgovora za ovakav način ponašanja". Christensen je navodno rekao da je pokušao uhapsiti djevojku jer je otišla ravno u kantinu, uzela više mlijeka nego što je trebalo i bacila mlijeko na pod.

Učenica je tokom hapšenja pretrpjela potres mozga i povrede na rukama i ramenima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.