Mostar

Policija i kamioni sa otpadom povukli se sa Uborka

Objavljeno: 18.06.2019. u 18:50 Autor: A. B. Š.

Kako nam je potvrdio Nijaz Hodžić, jedan od inicijatora blokade deponije na Uborku, koja traje već deveti dan, mještani nastavljaju i dalje sa blokadom

FOTO: FACEBOOK

Policijske snage koje su od jutros u većem broju raspoređene na lokalitetu Uborka, povukle su se u poslijepodnevnim satima potvrđeno je za Faktor.

Također, pet kamiona natovarenih otpadom, koji su od ranih jutarnjih sati stajali parkirani kod deponije "Uborak" i čekali dozvolu za istovar, povukli su se sa Uborka.

Riječ je o pet kamiona, dva u vlasništvu JP Parkovi, a tri u vlasništvu Komosa.

Kako nam je potvrdio Nijaz Hodžić, jedan od inicijatora blokade deponije na Uborku, koja traje već deveti dan, mještani nastavljaju i dalje sa blokadom, sve dok s gradskim vlastima ne dogovore konkretan datum o zatvaranju postojeće i otvaranju nove deponije.

Problema sa policijom danas, kaže, nisu imali, i nada se i da neće, s obzirom na to da nemaju namjeru da se povlače.

- Ako neko misli da trebamo tražiti pravdu po Sarajevu, nama to ne pada na pamet. Ne pada nam na pamet da idemo pred Gradsku upravu, jer naš problem je ovdje - poručuje Hodžić.

Građani očekuju poziv za nastavak pregovora sa gradskim vlastima u cilju iznalaženja rješenja i prestanka agonije.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije