open-navfaktor-logo
search
Pokušaj ubistva
Policija još traga za napadačem na Krasnića
Krasnić je kupio stan u pomenutoj ulici i u večernjim satima je krenuo prema svom automobilu kada je muškarac iz zasjede pucao na njega
25.11.2018. u 20:27
get url
text

Sarajevska policija još uvijek nije uhapsila osobu koja se sumnjiči da je sinoć u sarajevskom naselju Šip pokušala ubiti Kenana Krasnića. Kako nam je potvrđeno u sarajevskoj policiji osumnjičeni je identifikovan još sinoć i za njim se intenzivno traga.

Podsjećamo, pucnjava se na Šipu dogodila oko 20:40 sati, a policiji je iz bolnice dojavljeno da je jedna osoba dovezena sa prostrelnim ranama. Ranjeni Krasnić policiji je ispričao da je na njega pucala nepoznata osoba u ulici Dejzina Bikića.

Navodno, Krasnić je kupio stan u pomenutoj ulici i u večernjim satima je krenuo prema svom automobilu kada je muškarac iz zasjede pucao na njega. Ispalio je nekoliko metaka ali srećom, niti jedan od njih Krasniću, koji je ranjen u predjelu grudnog koša, nije povrijedio vitalne organe. Napadač je pobjegao, a Krasnić je uspio otići do svog stana i pozvati prijatelja koji ga je odvezao do bolnice.

Policija je brzo identifikovala osumnjičenog ali on do večeras nije priveden. Krasnić je pak, iako je zadobio lakše povrede, zadržan na liječenju na Kliničkom centru u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.