Petak, 25.09.2020.

Mafijaška likvidacija

Policija na nogama nakon ubistva banjalučkog "žestokog momka"

Ubica navodno čekao sakriven iza drveta

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, u saradnji sa banjalučkom policijom, preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ubistva D. O. (42) i nanošenja teških tjelesnih povreda ženi S. J. (40)

Nezvanično, ubijen je Damir Ostojić, zvani Šijan, a ranjena je Sanda Jošić.

Iz MUP-a RS-a navode da je nepoznata osoba protekle noći u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, upotrebom vatrenog oružja povrijedila dvije osobe.

- Osoba inicijala D. O. je podlegla, dok je S. J. prevezena u Univerzitetsko klinički centar RS, gdje joj je ukazana ljekarska pomoć - saopćeno je iz MUP-a RS.

U banjalučkom UKC-u nam  je potvrđeno da je sinoć oko 15 minuta iza ponoći sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u Prijemnu hiruršku ambulantu dovezena S. J. (40), te da je smještena u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

- Pacijentkinja je zadobila prostrijelne rane gornjih i donjih ektremiteta, grudnog koša i lica. Trenutno je svjesna i stabilna. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su preuranjene – naveli su u UKC RS.

Supružnici Ostojić i Jošić           FOTO: FACEBOOK 

Ostojić je ubijen dok je prilazio svojoj kući, a automobil je još bio u pokretu. Taj dio grada odmah je blokiran, dok su na mjesto događaja izašli policija i dežurni okružni tužilac koji su obavljali uviđaj. 

Ubica je, navodno, čekao sakriven iza drveta i kada je Ostojićev automobil usporio, sasuo je u njega više rafala.

Mještani ovog dijela grada su potvrdili da su čuli rafalnu paljbu i škripu kočnica, a ubrzo i zavijanje sirena.

Ubijeni Ostojić je i ranije dovođen u vezu sa nekim krivičnim djelima u Banjoj Luci i dobro je poznat istražnim organima u RS-u.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh