Istočno Sarajevo

Policija od dvije osobe oduzela kilogram i po "trave", nađeni i oružje i municija

Objavljeno: 10.10.2019. u 16:02

Nadležnom tužilaštvu će biti podnesene prijave za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija

FOTO: PU Istočno Sarajevo

U Istočnom Novom Sarajevu i Istočnoj Ilidži uhapšene su dvije osobe kod kojih je pronađena veća količina marihuane, oružje i eksplozivna sredstva, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pretresom kuće i pomoćnih objekata na tri lokacije na području Istočne Ilidže koje koristi S. L. pronađen je oko kilogram marihuane, automatska puška sa dva okvira, sedam ručnih bombi, sedam minsko-eksplozivnih sredstava i 109 metaka različitog kalibra.

Policija je u Ulici vojvode Radomira Putnika u Istočnom Novom Sarajevu oduzela 500 grama marihuane pretresom automobila "pasat", koji koristi A. V. sa Pala.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, a nadležnom tužilaštvu će protiv A. V. biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge, a protiv S. L. izvještaj o krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije