open-navfaktor-logo
search
Argentina
Policija pretražila kuću i ordinaciju Maradonine psihijatrice
U okviru istrage pokrenute kako bi se istražilo da li je bilo nemara u smrti legendarnog fudbalera Diega Armanda Maradone, pretraženi su dom i ordinacija psihijatrice Agustine Cosachov.
01.12.2020. u 18:33
get url
text

U okviru istrage koju je pokrenulo tužilaštvo San Isidro policija je pretražila dvije adrese Cosachove u glavnom gradu Buenos Airesu. Cosachov je bila među ljekarima legendarnog fudbalera među kojima je i Leopoldo Luque, čiji dom i ordinacija su jučer pretreseni.

Argentinski istražitelji bave se Luqueom kako bi otkrili je li u ovom slučaju došlo do liječničkog nemara koji bi se mogao okarakterizirati kao ubistvo iz nehaja.

Istražitelji su uzeli izjave od Maradoninih rođaka, saopćeno je ranije iz kancelarije tužitelja San Isidora, koji nadgleda istragu zbog medicinske njege koju je Maradona primio prije smrti. Dodali su da istražitelji žele sačuvati njegov medicinski karton.

Maradona je sahranjen u četvrtak tokom privatne ceremonije kojoj je prisustvovalo 20-ak osoba. 

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu svih vremena je preminuo od srčanog udara u svom domu kod Buenos Airesa gdje se oporavljao od operacije mozga 3. novembra. Maradona je dugo vremena imao više zdravstvenih problema od kojih su neki uzrokovani korištenjem droge i alkohola.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.