Potraga za Gačićem

Policija provjerava svaku informaciju, danas stiže dodatnih 130 policajaca

Objavljeno: 11.02.2019. u 08:53 Autor: B. P.

Kako nam je potvrdila Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS, svaka informacija koja dođe do policije se provjerava

FOTO: ARHIV

Višestruki ubica Edin Gačić već sedmi dan je u bjekstvu, a pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, zajedno sa policijskim agencijema iz cijele zemlje, za njim intenzivno tragaju. 

Kako nam je potvrdila Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS, svaka informacija koja dođe do policije se provjerava. 

- Nastavljamo intenzivno traganje. Svaka dojava koju primimo se provjerava - kazala je Kuldija. 

Kako saznajemo, policija je jučer, između ostalog, pretraživala područje Dobrinje, Dogloda i Hadžića.

Potrazi za Gačićem, koju predvodi Federalna uprava policije, a u koju su uključeni timovi SIPA-e FUP-a, kantonalnih MUP-ova KS, SBK, HNK i ZDK, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, danas će se priključiti i timovi jedinica za specijalističku podršku drugih kantona, a njihov dolazak, kako nam je potvrdila Kuldija, očekuje se u prijepodnevnim satima. 

MUP KS raspisao je jučer potjernicu za Gačićem i apelirao na građane da, ukoliko imaju informaciju gdje boravi ili posjeduju bilo kakvu informaciju koja bi mogla doprinijeti njegovom pronalasku, saznanja dostave Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo na broj: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici.

Navedeno je da je ubica naoružan i opasan.

Gačić je osumnjičen da je preksinoć na kapiji Centra za obuku policijskih službenika Suhodol, ubio policajca Mahira Begića iz Hadžića. Tijelo policajca u blizini policijske kućice pronašao je njegov kolega, koji je došao da ga zamijeni, a izrešetano je i jedno vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

Nezvanično, čahure pronađene na mjestu ubistva policajca poklapaju sa onim pronađenim na mjestu ubistva trgovca Sauda Sultanića, koji je ubijen prije šest dana u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je 26. jula 2017. godine pušten na slobodu s izdržavanja kazne zatvora od 20 godina zbog dvostrukog ubistva, među kojim je i ubistvo njegove majke.

Radi se o osobi sa poremećajem ličnosti šizoidno paranoidnog tipa, sklonom fanatizmu, na što su upozoravali iz KPZ-a Bihać prilikom njegovog puštanja na slobodu.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije