open-navfaktor-logo
search
Zavidovići
Policija razriješila slučaj provale u manastir Vozućica
Policija U Zavidovićima rasvijetlila je okolnosti u vezi s krivičnim djelom - provalom u manastir "Vozućica" u Zavidovićima, koje je dežurnoj službi PS Zavidovići prijavljeno 21. novembra.  
14.12.2020. u 15:22
get url
text

Naime, policiji je prijavljeno da je u periodu od 04.11. do 21.11.2020. godine, od nepoznate osobe izvršena provala u spomenuti manastir, te da tom prilikom nije ništa otuđeno.

Nakon uviđajnih radnji, te operativnog rada na terenu, policajci su došli do određenih saznanja da se u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela mogu dovesti osobe - J. Dž. (1999.) i B.Dž.  (2001.) iz Zavidovića. 

O svemu je obaviješteno i Kantonalno tužilaštvo ZDK. Utvrđeno je da se na ulaznim vratima na objektu zvonika nalaze tragovi nasilnog djelovanja, gdje je došlo do manjeg oštećenja. Također, na ulaznim vratima manastira su konstatirana oštećenja, dok u unutrašnjosti objekta nisu utvrđena druga oštećenja niti je, prema izjavi paroha koji je i prijavio događaj, pričinjena druga materijalna šteta.

Spomenute osobe su priznale izvršenje krivičnog djela za koje se sumnjiče, te da su tom prilikom, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, otuđile 20 eura i 15 KM.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će od PS Zavidovići biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo - teška krađa, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.