Postavljeni punktovi

Policija RS-a s dugim cijevima "češlja" vozila na međuentitetskim linijama

Objavljeno: 05.10.2018. u 13:47 Autor: B. S. i M. M.

Pojačano prisustvo policije primijećeno je u Doboju, Tesliću, Staroj Topoli na putu Bosanska Gradiška - Banja Luka, na Dabracu, u Koprivni iz pravca Sanskog Mosta, u Razboju, Čađavici...

FOTO: BNTV

Građane je danas uznemirilo prisustvo većeg broja pripadnika MUP-a RS-a, koji naoružani dugim cijevima kontrolišu vozila, posebno autobuse, za koje se sumnja da prevoze učesnike večerašnjeg skupa "Pravda za Davida" u Banjoj Luci.

Policija Republike Srpske naoružana dugim cijevima postavila je punktove na više lokacija, uglavnom uz međuentitetsku liniju razgraničenja, potvrđeno je Faktoru iz izvora bliskih MUP-u RS-a.

Kako nam je rečeno, punktovi su postavljeni jer je sigurnost podignuta na viši nivo zbog večerašnjih skupova u Banjoj Luci.

Pojačano prisustvo policije primijećeno je u Doboju, Tesliću, Staroj Topoli na putu Bosanska Gradiška - Banja Luka, na Dabracu, u Koprivni iz pravca Sanskog Mosta, u Razboju, Čađavici...

Iz PU Doboj nam je potvrđeno da su policijski punktovi postavljeni u dobojskim naseljima Poljice i Vila, te u Tesliću.

Pojačano prisustvo policije građani su primijetili i u Sarajevu, na pravcu Lukavica - Vraca, gdje su, kako su nam javili građani, policajci raspoređeni na svakih 100-injak metara. 

Iz MUP-a RS-a jučer su apelovali na organizatore da otkažu najavljene javne skupove u Banjoj Luci, uključujući i neke stranačke te dodali da skup grupe "Pravda za Davida" nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju RS-a.

Najavili su pojačane kontrole osoba i vozila te da imaju informacije da bi "neke grupe mogle da dođu u Banju Luku i izazovu incidente". 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije