open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Policija u garaži u Sarajevu pronašla ukradeni "BMW" i 10 kilograma marihuane
Prilikom pretresa pronađen je automobil "BMW" bez registarskih tablica, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 vreća sa marihuanom, ukupne težine 10 kilograma
12.09.2019. u 11:00
get url
text

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo jučer su prilikom pretresa garaže na području sarajevske općine Centar pronašli automobil "BMW", te 10 kilograma marihuane i signalni pištolj. 

Prema informacijama iz MUP-a KS, policajci su nastavili rad na rasvjetljavanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava, zbog kojeg je A. M. uhapšen unedjelju, te došli do saznanja o njegovim kriminogenim aktivnostima, kao i njegovih saučesnika.

- Na osnovu prethodno pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi lice H. K. - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

{$galerijaFotografija}

Dodaje se kako je prilikom pretresa pronađen automobil "BMW" bez registarskih tablica, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 vreća sa marihuanom, ukupne težine 10 kilograma.

Provjerama je utvrđeno da je automobil ukraden u Orašju 12. januara ove godine, te da je za njim raspisana potraga.

- O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa istim - navodi se u saopćenju.

Pronađen ukradeni BMW i marihuana, 12.09.2019.
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.