Ponedjeljak, 25.01.2021.

MUP KS

Policija u garaži u Sarajevu pronašla ukradeni "BMW" i 10 kilograma marihuane

FOTO: MUP KS

Prilikom pretresa pronađen je automobil "BMW" bez registarskih tablica, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 vreća sa marihuanom, ukupne težine 10 kilograma

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo jučer su prilikom pretresa garaže na području sarajevske općine Centar pronašli automobil "BMW", te 10 kilograma marihuane i signalni pištolj. 

Prema informacijama iz MUP-a KS, policajci su nastavili rad na rasvjetljavanju krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih sredstava, zbog kojeg je A. M. uhapšen unedjelju, te došli do saznanja o njegovim kriminogenim aktivnostima, kao i njegovih saučesnika.

- Na osnovu prethodno pribavljene naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres garaže koja se nalazi u ulici Nusreta Fazlibegovića, područje općine Centar Sarajevo, a za koju su došli do informacije da je koristi lice H. K. - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Dodaje se kako je prilikom pretresa pronađen automobil "BMW" bez registarskih tablica, jedan signalni pištolj sa punjačem i 10 vreća sa marihuanom, ukupne težine 10 kilograma.

Provjerama je utvrđeno da je automobil ukraden u Orašju 12. januara ove godine, te da je za njim raspisana potraga.

- O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na potpunom rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela i pronalasku lica koje se dovodi u vezu sa istim - navodi se u saopćenju.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh