open-navfaktor-logo
search
Zabrana treninga
Policija u Njemačkoj kontroliše klubove: Patrola "upala" u trening-kamp tima iz Hamburga
Nakon što su u ponedjeljak i utorak fudbaleri St. Paulija trenirali podijeljeni u manje grupe, danas se trebao održati naredni trening na otvorenom poštu su u srijedu igrači trenirali u svojim domovima.
02.04.2020. u 18:42
get url
text

Nakon jasnih upozorenja vlasti kako kolektivni trening u bilo kojoj formi nije dopustiv, klub iz Hamburga je odlučio otkazati današnji trening.

Čini se da je klub u kojem je ponikao i bivši bh. reprezentativac Zlatan Bajramović donio ispravnu odluku jer je danas u obilasku stadiona bila policijska patrola.

- Pratimo i uvjeravamo se da li se odluke koje su izdale vlasti sprovode i u sportskim objektima - rečeno je za Bild iz policije.

Prema informacijama do koji je došao Bild telefonska linija između rukovodstva St. Paulija i gradske uprave Hamburga bila je užarena, a bilo je i povišenih tonova.

Navodno se sada traži rješenje za izlaz iz novonastale situacije u kojoj bi fudbaleri St. Paulija mogli trenirati.

Tokom današnje patrole policija je na stadionu zatekla sportskog direktora kluba Andreasa Bornemanna, generalnog direktora Jonasa Wömmela, a tu su bili i igrači Korbinian Müller, Robin Himmelmann, James Lawrence, Christopher Avevor i Christian Conteh.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.