open-navfaktor-logo
search
"Eclipse IV"
Policija u Trnovu oduzela 150 tableta metadona i 7.000 kutija cigareta
Cigarete pronađene u "tiguanu" koji je vozio muškarac iz Foče, dok su metadon našli kod H. V. iz Goražda 
19.12.2019. u 11:54
get url
text

U okviru akcije kodnog naziva "Eclipse IV" koju Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova sprovodi sa Interpolom, u cilju sprečavanja proizvodnje i prometa cigareta, sirovog duhana i ilegalne proizvodnje i obrade duhana, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo pronašli su i oduzeli 7.000 kutija cigareta i 150 komada metadona.

Kako je saopćeno iz PU Istočno Sarajevo, pripadnici Policijske stanice Trnovo su jučer u mjestu Širokari, općina Trnovo, kontrolisali putnički automobila marke "tiguan", kojim je upravnjao B. J. iz Foče i tom prilikom pronašli 7.000 kutija cigareta, za koje vozač automobila nije posjedovao dokumentaciju.

- Lice B .J. je kriminalistički obrađeno i nakon dokumentovanja predmeta, nadležnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozovljena trgovina - saopćili su iz policije.

{$galerijaFotografija}

Također, prethodnog dana proipadnici iste policijske stanice su u mjestu Oglavak, općina Trnovo, kontrolisali H. V. iz Goražda i kod njega su pronašli 150 komada tableta metadona, koje se nalaze na listi opojnih droga i psihotropnih supstanci.

- O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, koji je naložio da se protiv H. V. nadležnom sudu dostavi Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, za počinjeni prekršaj iz člana Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga RS-a - naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

1 od 424
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.