open-navfaktor-logo
search
Nema zainteresovanih
Policija u USK prodaje oružje čija je cijena 26.950 KM, niko se nije javio da kupi
Vlada Unsko-sanskog kantona odlučila je raspisati novi Javni poziv o prodaji oružja vrijednog 26.950 KM, jer u prvom pokušaju 20. januara to nije uspjela.
12.02.2020. u 09:56
get url
text

Oružje kojim raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova USK sadrži paket od 154 komada kratkih cijevi i 107 dugih cijevi. 

Oružje se prodaje u paketu, isključena je pojedinačna prodaja. Za učešće u Javnom pozivu neophodno je uplatiti 10 posto od ukupne cijene na ime depozita.

Depozit će po okončanju prodaje biti vraćen ponuđačima čije ponude nisu prihvaćene. Ponude je moguće dostaviti do 20. februara do 12 sati, a nakon toga uslijedit će otvaranje ponuda.

- Na prvi Javni poziv niko se nije javio, zbog čega smo odlučili ponoviti postupak. Prema našem Pravilniku i članu 25 u drugom Javnom pozivu dovoljno je da se javi samo jedan potencijalni kupac. Ukoliko se desi da ne bude zainteresovanih ni u drugom Javnom pozivu, postupak se još jednom ponavlja. Bitno je napomenuti da se u tom slučaju cijena može smanjiti i do 30 posto – kazali su nam u MUP-u USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.