open-navfaktor-logo
search
Kod Sinja
Policija upala na zabavu sa 300 gostiju u Hrvatskoj, prisutni ih gađali flašama
U Hrvatskoj u Brnazama kod Sinja došlo do velikih nereda nakon što je policija upala na zabavu na kojoj je bilo oko 300 ljudi.
05.04.2021. u 19:17
get url
text

- Policija su dobili su dojavu o kršenju epidemioloških mjera te narušavanju javnog reda i mira, a po izlasku na teren u objektu su zatekli 300-tinjak osoba. Ubrzo nakon što su ušli u objekt policajce je napalo je nekoliko osoba koje su ih počele gađati flašama pa je pozvana interventna policija - potvrdili su iz splitsko-dalmatinsko policije. 

I dok policija još provodi kriminalističko istraživanje kako bi utvrdile sve protupravne aktivnosti u ovom slučaju, Index raspolaže snimkom sa sinoćnjeg tuluma u Brnazama. 

Zabava se održavala u objektu u kojem se inače ne živi a koji se nalazi na osami, blizu polja, na takozvanoj Meljači.

Objekat u kojem se okupila masa ljudi je bio opremljen i disco svjetlima. 

Jedan policajac i jedna djevojka završili su na Hitnoj pomoći.

- Jedan policijski službenik i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima povrijeđeni su u predjelu glave te im je pružena ljekarska pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše tjelesne povrede. Pronađen je 20-godišnji vlasnik objekta koji se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja te je uhapšen i doveden u službene prostorije policije i nad njim je u toku kriminalističko istraživanje – navodi se iz PU splitsko-dalmatinske, piše Index.hr.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.